Węgorz wędzony  (1)Węgorz wędzony  (2)

Nasz węgorz wędzony na drewnie z wiśni to produkt klasy premium, który łączy rzemieślniczą tradycję z nowoczesnym podejściem do smaku. Każda ryba jest ręcznie przygotowywana i wędzona na miejscu w naszej wędzarni w małych partiach, w dymie pochodzącym z naturalnego drewna wiśniowego.

Dzięki temu procesowi mięso węgorza nabiera niezwykle szlachetnego charakteru: jest delikatne, soczyste, o subtelnym owocowym aromacie z lekką słodyczą i głębokim, eleganckim posmakiem. To smak, którego nie da się porównać z żadnym przemysłowym produktem.

Węgorz wędzony na wiśni doskonale sprawdza się jako samodzielna przekąska, element deski rybnej, dodatek do sałatek, dań świątecznych czy wykwintnych przystawek. Jego wyjątkowy smak najlepiej podkreśli kieliszek białego wina lub wytrawnego cydru.